Termékek

P 720 TD / SD és P 730 TD / SD
2020-11-18
NOTOS® 2NSH higiénikus ikerorsós szivattyú FSIP® kivitelben
2021-03-11
Összes

NOTOS® 2NSH higiénikus ikerorsós szivattyú

Kis telepítési hely a kompakt felépítésnek köszönhetően, opcionálisan fűtő-, hűtőköpennyel is kérhető!

A hagyományos, kerek szivattyúházzal rendelkező 2NSH higiénikus ikerorsós szivattyú különféle lehetőségeket és előnyöket kínál. Az opcionális fűtő- vagy hűtőköpeny mellett meggyőző a kompakt és robusztus kialakítása miatt.

Az ikerorsós szivattyút higiéniai alkalmazásokhoz tervezték, hogy optimálisan továbbítsák a nagyobb viszkozitású közeget magas üzemi nyomáson, maximum 16 bar. Például csokoládét, gyümölcsleveket vagy gyümölcsjoghurtot szivattyúzhatunk vele, miközben a közegek megőrzik konzisztenciájukat és természetes tulajdonságukat minőségromlás nélkül.

A hagyományos változat kerek szivattyúháza lényegesen rövidebb, mint az FSIP® kivitelé. Ennek eredményeként kis alapterületet igényel, és így kevesebb a telepítési helyigénye! A 2NSH higiénikus ikerorsós szivattyú AISI 316L rozsdamentes acélból készül. Felületei kívül-belül polírozva vannak a nemzetközi szabványoknak megfelelően, hogy megakadályozzák a közeg beragadását/megtapadását és megkönnyítsék a tisztítást. A forgó szállító elemek között nincs kapcsolat. Az opcionális fűtő- vagy hűtőköpeny az egész ház körül helyezkedik el, amelyben a szállító ikerorsók találhatók. Egy külső, független kör melegíti vagy hűti a köpenyt. Ez a szivattyú tökéletes azokhoz az alkalmazásokhoz, ahol a szivattyúzott folyadék keményedésre hajlamos vagy hőmérséklet-szabályozást igényel a minőségének garantálása érdekében.

 

1) Csapágyház:
A rozsdamentes acél csapágyház lehetővé teszi az egység külső tisztítását. A nagy teherbírás érdekében tűcsapággyal van felszerelve.

2) Szivattyúház opcionális fűtőkabáttal:
A NOTOS® 2NSH kerek és kompakt szivattyúháza egy darabból áll, és rövidebb, mint az FSIP® változat. A termékkel érintkező felület polírozott, hogy megakadályozza a folyadék tapadását vagy beragadását és megkönnyítse a tisztítást. A NOTOS® 2NSH higiénikus ikerorsós szivattyú “hagyományos, kerek változatához” egy fűtőkabátos szivattyúház is rendelkezésre áll olyan alkalmazásokhoz, ahol a szivattyúzott közeg hőmérsékletét szabályozni kell.

3) Karima:
Belsőleg polírozott peremek a higiéniai előírásoknak megfelelően a szivattyú teljes tisztításának biztosítása érdekében [Ra <0,8 μm]. Különféle higiéniai csatlakozási lehetőségek állnak rendelkezésre, mint például DIN, TC, SMS, RJT és mások.

4) Ikerorsók:
A rozsdamentes acélból készült csavarok rendkívül hatékony profilúak, és nagyobb áramlási sebességet tesznek lehetővé alacsony folyadéknyírás mellett. Számos menetemelkedéssel áll rendelkezésre, mindegyik kiegyensúlyozott és nagy szívóképességgel bír. A csavarok cseréjét egyszerűen a csapágyak szétszerelése nélkül megtehetjük. Ugyanolyan méretű / hosszúságú cserélhető csavarok állnak rendelkezésre változó menetemelkedéssel.

5) Tengelytömítés:
Különféle egy- és kettős működésű cserélhető cartridge kivitelű mechanikus tömítés áll rendelkezésre a moduláris felépítéshez, és illeszkedik ugyanabba a tömítésházba. Opcionálisan elérhető nyomás alatti mosócsatlakozós és nyomás nélküli quench kivitel is.

6) Szinkron fogaskerekek:
A spirális fogaskerék biztosítja a csavarok közötti egyenletes nyomatékátvitelt és garantálja a szivattyúelemek érintkezés nélküli működését.

7) Hajtás:
A hajtás karimásan közvetlenül a szivattyúhoz csatlakozik, kompakt méretekkel, alacsony össztömeggel és állandó tengelymagassággal, a hajtás kialakításától és méretétől függetlenül.

 

Előnyök:

 • opcionálisan kérhető fűtő-, hűtőköpeny
 • kompakt és robusztus kialakítás
 • érintkezés nélküli kapcsolat a forgórészek között
 • holttér mentes
 • élelmiszeripari minősítéssel ellátott tömítések
 • a közegek széles választékát képes szivattyúzni
 • alacsony pulzáció
 • nagy szívóképesség
 • változtatható áramlási irány
 • nagy szállítási teljesítmény és nyomás tartomány
 • a közeg egyenletes táplálása a szállító elemekhez

 

Letölthető dokumentumok

Netzsch NOTOS® 2NSH higiénikus ikerorsós szivattyú_en
Netzsch NOTOS® 2NSH higiénikus ikerorsós szivattyú_de

Médiamegjelenés:

http://bb-press.hu/szivattyu2021/#p=17

Leírás

Szállítási mennyiség (m³/h-ig)
200

Önfelszívó képesség
igen

Nyomás (bar-ig)
16

Szemcseméret (mm-ig – mérettől függ)

Hőfoktartomány (°C-ig)
-20 – 130

Viszkozitás (mPas)
alacsony (0-100) közepes (100-1.000) magas (1.000-10.000) extra magas (10.000 fölött)
x x x x