Termékek

NOTOS® 2NSH higiénikus ikerorsós szivattyú
2021-03-11
Tartályürítő rendszer NOTOS® 2NSH szivattyúval
2021-03-11
Összes

NOTOS® 2NSH higiénikus ikerorsós szivattyú FSIP® kivitelben

Teljesen helyben szerelhető és maximális teljesítmény a higiénikus alkalmazások számára!
A NOTOS® 2NSH higiénikus ikerorsós szivattyú az FSIP® (Full Service in Place) kivitel kíméletesen, alacsony pulzációval szállít, egyszerűen karbantartható és a folyamatot egyszerűen kezelhetővé tesz.

Stabil és kompakt házával és hatékony kialakításával az ikerorsós szivattyú ideális azoknak az iparágaknak, amelyek a folyamat során a magas minőséget, a maximális termelékenységet és a kiválóságot értékelik: Megbízható megoldás, amely az alkalmazás egyedi igényeihez igazodik.

Az ikerorsós szivattyút higiéniai alkalmazásokhoz tervezték, hogy optimálisan továbbítsák a nagyobb viszkozitású közeget magas üzemi nyomáson, maximum 16 bar. Például csokoládét, gyümölcsleveket vagy gyümölcsjoghurtot szivattyúzhatunk vele, miközben a közegek megőrzik konzisztenciájukat és természetes tulajdonságukat minőségromlás nélkül.

Az FSIP® koncepció lehetővé teszi az orsók és a mechanikus tömítés teljes szétszerelését és újraszerelését anélkül, hogy eltávolítaná a szivattyút a gyártósorról. A karbantartási munkák leállási ideje így jelentősen csökkenthető. Ez az intelligens, technikai megoldás még nagyobb kényelmet és biztonságot nyújt folyamataiban. A 2NSH higiénikus ikerorsós szivattyú AISI 316L rozsdamentes acélból készül. Felületei kívül-belül polírozva vannak a nemzetközi szabványoknak megfelelően, hogy megakadályozzák a közeg beragadását/megtapadását és megkönnyítsék a tisztítást. Ezért könnyen tisztítható (CIP – “helyben történő tisztítás”), és akár sterilizálható is (SIP – “helyben történő sterilizálás”). A tisztítást a NOTOS® 2NSH szivattyún segédrendszer nélkül is el lehet végezni. A hagyományos CIP tisztításnál gyakran szükség van egy kiegészítő szivattyúra a rendszer tisztántartása érdekében. A 2NSH használatával nincs szükség más szivattyúra. Tápláló szivattyúként és CIP szivattyúként is működik a tisztítási folyamat során. Nincs szükség megkerülőre, szelepekre vagy további csövekre. A forgó szállító elemek között nincs kapcsolat. Így a szivattyú fordulatszáma nagymértékben növelhető, és a folyadék áram gyorsan eléri a kívánt értéket.

 

1) Csapágyház:
Nagy teherbírású csapágyak rozsdamentes acél házzal, amelyek lehetővé teszik a szivattyú külső tisztítását.

2) Szivattyúház:
Az FSIP® számára egyedülálló kivitelű szivattyúház – teljes körű szerviz a helyszínen, lehetővé téve a szivattyú könnyű és gyors szétszerelését anélkül, hogy le kellene választania a csövekről. Támasztó lábas vagy önbeálló karimás kivitelben kapható. Az FDA által jóváhagyott tömítés holt terek nélkül.

3) Karima:
Belsőleg polírozott peremek a higiéniai előírásoknak megfelelően a szivattyú teljes tisztításának biztosítása érdekében [Ra <0,8 μm]. Különféle higiéniai csatlakozási lehetőségek állnak rendelkezésre, mint például DIN, TC, SMS, RJT és mások.

4) Ikerorsók:
A rozsdamentes acélból készült csavarok rendkívül hatékony profilúak, és nagyobb áramlási sebességet tesznek lehetővé alacsony folyadéknyírás mellett. Számos menetemelkedéssel áll rendelkezésre, mindegyik kiegyensúlyozott és nagy szívóképességgel bír. A csavarok cseréjét egyszerűen a csapágyak szétszerelése nélkül megtehetjük. Ugyanolyan méretű / hosszúságú cserélhető csavarok állnak rendelkezésre változó menetemelkedéssel.

5) Tengelytömítés:
Egy vagy kettős tömítéssel kapható, mind moduláris kazettás kivitelű, csereszabatosak. Opcionálisan kérhető mosó vagy quench csatlakozással.

6) Szinkron fogaskerekek:
A spirális fogaskerék biztosítja a csavarok közötti egyenletes nyomatékátvitelt és garantálja a szivattyúelemek érintkezés nélküli működését.

7) Hajtás:
Rozsdamentes acél tengelyek, amelyek nagy forgatónyomatékra lettek tervezve, oda vissza járatható.

 

Előnyök:

 • fém alkatrészek rozsdamentes acélból vannak
 • érintkezés nélküli kapcsolat a forgórészek között
 • holttér mentes
 • élelmiszeripari minősítéssel ellátott tömítések
 • FSIP® (Full Sercive in Place), könnyű karbantartás: egyszerű össze-, szétszerelés
 • alacsony pulzáció
 • nagy szívóképesség
 • változtatható áramlási irány
 • a szivattyúzott közeg egyenletes adagolása
 • egy folyamatban betápláló szivattyúként és CIP szivattyúként is használható
 • rugalmasság: ugyanaz a berendezés használható alacsony vagy magas hőmérsékletű/viszkozitású közegekre

 

Letölthető dokumentumok

Netzsch NOTOS® 2NSH higiénikus FSIP® kivitelű ikerorsós szivattyú_en
Netzsch NOTOS® 2NSH higiénikus FSIP® kivitelű ikerorsós szivattyú_de

Médiamegjelenés:

http://bb-press.hu/szivattyu2021/#p=17

Leírás

Szállítási mennyiség (m³/h-ig)
200

Önfelszívó képesség
igen

Nyomás (bar-ig)
16

Szemcseméret (mm-ig – mérettől függ)

Hőfoktartomány (°C-ig)
-20 – 130

Viszkozitás (mPas)
alacsony (0-100) közepes (100-1.000) magas (1.000-10.000) extra magas (10.000 fölött)
x x x x