LINN High Therm GmbH

A jelenlegi tulajdonos édesapja alapította meg a Linn Ipari Kemencéket 1942-ben, ez a ma létező Linn High Term elődje volt. Komoly előrelépést jelentett az elektromosan fűtött laboratóriumi, a magas hőmérsékletű kemencék és az indukciós öntőgépek kifejlesztése hozta meg. Ezeket akkor még leginkább a fogászatban és az ékszerészetben használták.

Ezután a cég az 1970-es években kifejlesztette a szárítóit és égető kemencéit, így alakult meg a Linn High Term GmbH. A folyamatos fejlődésnek és növekedésnek köszönhetően 1979-ben a cég központja átkerült Eschenfeldenbe, ahol már a magas hőmérsékletű kemencékre, indukciós hevítésre, mikrohullámú technológiára és a spektroszkópiai vizsgálatokhoz történő minta- előkészítő eszközök gyártására és fejlesztésére helyezték a hangsúlyt.

Az innovatív gondolkodás eredményeként, a Linn termékei az ipar szinte minden területén megtalálhatóak, legyen szó élelmiszeriparról, autóiparról vagy akár vegyiparról. A berendezések mindig az adott feladatra szabottan, egyedi tervezésű gépek, hogy maximálisan megfelelhessenek a Partnereik igényeinek. Fontos szempont a termékek magas fokú energiahatékonysága, hogy üzemeltetésük a leggazdaságosabb legyen. Ma már több mint 50 országba exportálják eszközeiket.

Az újítások eredményeként 3 különböző elv szerinti termék található a Linn termékpalettáján:

• Mikrohullámos fűtés: a mikrohullámok elektromágneses hullámok, amelyek elnyelődése által a melegíteni kívánt közeg részecskéi mozgásba jönnek, így az felhevül. Fémekre nem ajánlott.

• Ellenállásos fűtés: a vezetőbe vezetett áram hőt generál a közegben.

• Indukciós fűtés: az induktorba vezetett áram váltakozó mágneses teret hoz létre, amelybe, ha elektromos vezetőt teszünk, akkor áram indukálódik a közegben, amely felmelegíti azt.

A gyártó honlapja: linn.de

Egy termék se felelt meg a keresésnek.